Idealny na kanapki z domowym chlebkiem, lub bułeczką.
Składniki:
ok. 1.5 kg boczku
łyżeczka przyprawy do mięsa wieprzowego
łyżeczka ziół prowansalskich
łyżeczka majeranku
łyżeczka soli
ziele angielskie
liść laurowy
2 ząbki czosnku
Wykonanie:
Boczek opłukać.
Wszystkie zioła, sól wymieszać i natrzeć boczek. Włożyć do rękawa, dodać kilka listków i kilka kulek ziela angielskiego, oraz wbić w mięso czosnek pokrojony w mniejsze kawałki. Worek zawiązać i zostawić w chłodnym miejscu na noc.
Następnego dnia piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec 60-70 minut.
Smacznego :D
ZAJRZY I TU:
Proziaki - chlebek sodowy |
Pasztet z żurawiną |
Smakowity kawałek mięska ;)
OdpowiedzUsuńpyszny chudy boczuś:) w sam raz na kapaki
OdpowiedzUsuńJak najbardziej tak :D
Usuńtaki domowy boczuś jest bardzo smaczny :) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńFajny ten boczek :)
OdpowiedzUsuń