Szukaj przepisu

środa, 7 stycznia 2015

Boczek pieczony

Idealny na kanapki z domowym chlebkiem, lub bułeczką.


Składniki:
ok. 1.5 kg boczku
łyżeczka przyprawy do mięsa wieprzowego
łyżeczka ziół prowansalskich
łyżeczka majeranku
łyżeczka soli
ziele angielskie
liść laurowy
2 ząbki czosnku

Wykonanie:
Boczek opłukać.
Wszystkie zioła, sól wymieszać i natrzeć boczek. Włożyć do rękawa, dodać kilka listków i kilka kulek ziela angielskiego, oraz wbić w mięso czosnek pokrojony w mniejsze kawałki. Worek zawiązać i zostawić w chłodnym miejscu na noc. 
Następnego dnia piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec 60-70 minut.

 Smacznego :D

ZAJRZY I TU: 
Proziaki - chlebek sodowy

Pasztet z żurawiną




5 komentarzy:

Dziękuję wam za miłe słowa, i rady. Zapraszam ponownie :)

Obserwatorzy

Masz pytania "Napisz do mnie"

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *