Składniki (na 2 osoby):
2 okrągłe bułki drożdżowe
250g boczku surowego pokrojonego w kostkę
serek kanapkowy
pieprz/sól/curry/zioła prowansalskie
2 garści żółtego sera tartego
olej do podsmażenia boczku (u mnie olej kokosowy)
Wykonanie:
Piekarnik nagrzać do 200 stopni.
Boczek smażymy na patelni na ładny brązowy kolor
Bułkę przekroić na pół i obie połówki posmarować serkiem kanapkowym, i obsypać przyprawami, wedle uznania.
Spód bułki włożyć do kokilki, następnie połówkę boczku i tartego sera, przykryć górną częścią bułki.
Wierzch obsypać serkiem.
Nasze kokilki włożyć do piekarnika i piec 20-25 minut.
Smacznego :)
Ciekawy pomysł, na pewno dobrze smakuje :)
OdpowiedzUsuńfajnie tu ! Podoba mi się Twój styl pisania.
OdpowiedzUsuńten blog to super sprawa!
OdpowiedzUsuń