Szukaj przepisu

piątek, 18 listopada 2016

Bułka drożdżowa zapiekana z serem i boczkiem



Składniki (na 2 osoby):
2 okrągłe bułki drożdżowe
250g boczku surowego pokrojonego w kostkę
serek kanapkowy
pieprz/sól/curry/zioła prowansalskie
2 garści żółtego sera tartego
olej do podsmażenia boczku (u mnie olej kokosowy)

Wykonanie:
Piekarnik nagrzać do 200 stopni.
Boczek smażymy na patelni na ładny brązowy kolor
Bułkę przekroić na pół i obie połówki posmarować serkiem kanapkowym, i obsypać przyprawami, wedle uznania.
Spód bułki włożyć do kokilki, następnie połówkę boczku i tartego sera, przykryć górną częścią bułki.
Wierzch obsypać serkiem.
Nasze kokilki włożyć do piekarnika i piec 20-25 minut.

Smacznego :)


1 komentarz:

Dziękuję wam za miłe słowa, i rady. Zapraszam ponownie :)

Obserwatorzy

Masz pytania "Napisz do mnie"

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *