Polecam do chlebka, placuszków, czy naleśniorów. Krem z jaglanej kaszy jak dla mnie przebił ten z daktyli. Ale oczywiście, każdy może ocenić sam. A naprawdę zachęcam do spróbowania.
Składniki:
szklanka kaszy jaglanej już ugotowanej (pełna szklanka)
tabliczka deserowej czekolady
2 łyżki kakao
2 łyżki cukru*
łyżka soku z cytryny
200 ml mleka 1.5%
Wykonanie:
Kaszę zmiksować z mlekiem. Następnie dodać do niej kakao, sok z cytryny i cukier. Oraz czekoladę rozpuszczoną w kąpieli wodnej. Przełożyć do słoiczków. (u nie wyszły dwa słoiczki, takie od dżemu). W lodówce przechowywać to tygodnia czasu.
Smacznego :D
*krem nie wyszedł za słodki, jeżeli ktoś lubi słodkie, to należy dodać dodatkową łyżkę cukru.
u mnie niedawno również gościła "jaglana nutella"! :)
OdpowiedzUsuńu mnie niedawno również gościła "jaglana nutella"! :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam ten krem :) Z jaglanki da się zrobić chyba wszystko :)
OdpowiedzUsuńCudo! Wszystkie kremy z kaszy jaglanej podbiły nasze serduszka :D
OdpowiedzUsuńKiedyś zrobiłam podobny, był smaczny, więc chyba go powtórzę:)
OdpowiedzUsuńciekawy przepis, apetycznie to wygląda na pewno wypróbuję przepis w domu.
OdpowiedzUsuń