Szukaj przepisu

poniedziałek, 19 stycznia 2015

Ćwikła domowa

Zawsze robimy ćwikłę na święta, wychodzi pyszna i nadaje się do pieczonego mięska :D


Składniki:
5 buraków
2 lub 3 łyżki chrzanu startego (ja kupiłam chrzan świeżo starty na targu)

Wykonanie:
Buraki umyć i ugotować na parze do miękkości. Ostudzić i zetrzeć na drobnej tarce, do miseczki.
Następnie dołożyć chrzanu, ja dałam 2, ale dokładamy, aby ćwikła była ostrowa, więc można dodać trochę więcej, zależy od gustu.

Smacznego :D



4 komentarze:

  1. Ta ćwikła jest dużo lepsza od kupionej w sklepie bo mamy pełną kontrole nad jej składem :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię, jestem fanką buraków, tyle w nich zdrowia! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W takim razie przybijamy piątkę. Ja również uwielbiam buraki :D

      Usuń

Dziękuję wam za miłe słowa, i rady. Zapraszam ponownie :)

Masz pytania "Napisz do mnie"

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *