Zawsze robimy ćwikłę na święta, wychodzi pyszna i nadaje się do pieczonego mięska :D
Składniki:
5 buraków
2 lub 3 łyżki chrzanu startego (ja kupiłam chrzan świeżo starty na targu)
Wykonanie:
Buraki umyć i ugotować na parze do miękkości. Ostudzić i zetrzeć na drobnej tarce, do miseczki.
Następnie dołożyć chrzanu, ja dałam 2, ale dokładamy, aby ćwikła była ostrowa, więc można dodać trochę więcej, zależy od gustu.
Smacznego :D
Ta ćwikła jest dużo lepsza od kupionej w sklepie bo mamy pełną kontrole nad jej składem :)
OdpowiedzUsuńJak najbardziej się z tobą zgadzam :D
UsuńBardzo lubię, jestem fanką buraków, tyle w nich zdrowia! :)
OdpowiedzUsuńW takim razie przybijamy piątkę. Ja również uwielbiam buraki :D
Usuń