Szukaj przepisu

czwartek, 22 stycznia 2015

Buraczki do obiadu

Moje najulubieńsze warzywko do obiadu


Składniki:
2 buraki
ew. sól/pieprz

Wykonanie:
Buraki umyć i ugotować na parze do miękkości. Następnie ostudzić i zetrzeć na tarce o większych oczkach. Buraczki można doprawić np.solą pieprzem. Ja zjadam takie samiuśkie. Takie mi idą najlepiej.

Smacznego :D

2 komentarze:

  1. Buraczki mogłybyśmy jeść codziennie :) Najczęściej są po prostu upieczone w całości lub starte z jabłkiem/papryką.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jabłuszko, ciekawe. Chyba trzeba będzie spróbować. :)

      Usuń

Dziękuję wam za miłe słowa, i rady. Zapraszam ponownie :)

Masz pytania "Napisz do mnie"

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *