Składniki:
125 g czekolady deserowej
grudka masła
100 g herbatników
spora garść żurawiny
łyżka kremówki
2 łyżki likieru kokosowego
Polewa:
(wykonać jak tą mleczna polewa: Polewa mleczna
100 g mlecznej
6 łyżek kremówki
17 żurawinek do dekoracji
Wykonanie:
Herbatniki zemleć w blenderze na pył.
Żurawinę pokroić na mniejsze kawałki
Czekoladę deserową rozpuścić z masłem na parze, zdjąć dać likier.
Żurawinę wymieszać z herbatnikami. Dać rozpuszczoną czekoladę. Zagnieść i formować cukiereczki.
Cukierki obtaczać
Dekorować żurawiną.
Smacznego.
2 dzień świąt można z czystym sercem zapisać do białych i zimowych :D
Chociaż, ostatni, ale zawsze to coś.
super cukiereczki, wypróbuję z pewnością!
OdpowiedzUsuńCieszę się, że się podobają :)
UsuńKoniecznie muszę spróbować tego przepisu bo wygląda to super a smak jest pewnie niezapomniany :)
OdpowiedzUsuńJak najbardziej smakują cudownie, jak najbardziej polecam.
UsuńDomowe cukierki? Ale fajnie. Smak jaki lubię, świetnie wyglądają... tylko zrobić :)
OdpowiedzUsuńDziękuję, cieszę się, że się podobają. U mnie przez święta to cukiereczki zeszły pierwsze. Tylko ciast zostało, aby je dojeść. Zginęły w mgnieniu oka :D.
UsuńMniam, pyszne musiały być :) Uwielbiam wszystko, co z żurawiną :)
OdpowiedzUsuń