Szukaj przepisu

sobota, 27 grudnia 2014

Śliwka w trufli z białej czekolady opatulona wiórkami kokosowymi

 Nie za słodkie, cudownie pachnące całe śliweczki. Czyli wszystko co dobre w jednym. Ostatnio szalałam na święta z małymi cudeńkami. Więc dzisiaj znów przed wami maleńkie pyszności., którymi raczyłam rodzinkę w święta. I które bardzo szybko znikły.



Składniki:
100 g białej czekolady
25 g czekolady deserowej
grudka masła
17 śliwek suszonych
2 łyżki likieru kokosowego
łyżka kremówki
100 g ciasteczek kruchych z żurawiną

Dodatkowo:
1/2 szklanki wirek kokosowych

Wykonanie:
Ciasteczka do blendera i zmielić na mąkę. 
Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej z masłem. Po zdjęciu z palnika dać likier . Dać do ciasteczek. Dodać łyżeczkę kremówki z zagnieść. Brać śliwkę i obtaczać w czekoladowej mieszance. Następnie obtaczać w wiórkach kokosowych. Schłodzić.

Smacznego :D

6 komentarzy:

  1. Nooooo to to ja rozumiem :) Pięknie wygląda i zapewne przepysznie smakuje :) Coś niesamowitego i wartego spróbowania :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszne kuleczki, świetnie to wymyśliłaś! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mmm, musiały smakować obłędnie! A wyglądają zachwycające te małe łakocie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Na takie trufle to się piszę. Uwielbiam :) Mogę jedną? Albo... dwie?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jak najbardziej proszę się częstować, nawet trzema lub czterema :D.

      Usuń

Dziękuję wam za miłe słowa, i rady. Zapraszam ponownie :)

Masz pytania "Napisz do mnie"

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *