Szukaj przepisu

niedziela, 26 października 2014

Puree z dyni


Składniki:
1 kg dyni obranej i bez miąższu

Wykonanie:
Dynie rozkroić, wyjąć miąższ i obrać. Następnie pokroić w kostkę i wyłożyć na lekko wysmarowaną tłuszczem blachę.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni i piec naszą dyńkę ok. 30 minut. Czas może się trochę wydłużyć, albo skrócić. Zależy na jakie kawałki ja pokroicie. Wyjmujemy ją jak będzie miękka.
Następnie zmiksować za pomocą blendera.




4 komentarze:

  1. Zabieram się do dyni i jakoś tak mi schodzi. Ale fakt, przecież to takie proste, więc nic nie powinno już stać na przeszkodzie, żeby zrobić takie pouree :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja się też długo zabierałam :). Ale jak się już za nią zabrałam to wiem, że długo jej nie opuszczę :)

      Usuń
  2. Z dyni można zrobić tyle świetnych rzeczy, a o przepysznym puree, które można dodać do ciasta itp zapominamy. Dzięki za przypomnienie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A proszę bardzo :). Ja na dynie mam w głowie mnóstwo pomysłów. :)

      Usuń

Dziękuję wam za miłe słowa, i rady. Zapraszam ponownie :)

Masz pytania "Napisz do mnie"

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *