W jednej z książek kucharskich w domu znalazłam przepis na domowe crunchy. Postanowiłam więc, je zrobić, bo nie miałam pomysłu na kolacje. Powiem bez ogródek, że kolację miałam pierwsza klasa :). Doskonały również na śniadanie.
Crunchy:
2 jajka
6 kopiastych łyżek płatków owsianych
pełna łyżka miodu
Dodatkowo:
serek waniliowy (np. Rolmlecz)
Wykonanie:
Jajka wymieszać z miodem, a następnie dodać płatki. Wymieszać, (trzeba uzyskać konsystencję ciasta, jeżeli będzie za mało płatków, po prostu dosypać).
Na patelni wysmarowanej olejem rozlać naszą masę i utworzyć z niej okrągły naleśnik. Zarumienić go delikatnie od spodu, następnie rozgnieść łyżką, aby uzyskać crunchy.
Crunchy podzielić na trzy część.
Następnie do szklanki nasypać trochę naszych gotowych crunchy, na to pół serka, następnie crunchy i znów serek. Przykryć wszystko płatkami.
Smacznego :)
*Pasują również do mleka.
*Uważać, aby za bardzo nie przypalić spodu.
Mniam, mi by smakowało! Pyszny pomysł na śniadanie :)
OdpowiedzUsuń