Szukaj przepisu

niedziela, 6 listopada 2016

Bajgle z mielonym i kukurydzą

Witam :)
 Dawno mnie nie było, ale niestety nie dawałam rady pisać bloga. Teraz mam więcej czasu i zaczęłam więcej pichcić wiec pojawiło się trochę nowych pomysłów. Na szybkie i proste dania, troszeczkę słodkości i cała resztę innych specjałów...
 A dzisiaj takie szybkie coś. Polecam jak nie ma się dużo czasu, ale jest ochota na coś ciepłego.

Bajgle z mielonym i kukurydzą 


Składniki (4 sztuki):
250g mięsa mielonego
250ml pasty pomidorowej
4 bajgle
mała puszeczka kukurydzy
tarty ser (takie porządne trzy garście)
serek kanapkowy do posmarowania bułeczek
przyprawiamy wedle uznania u mnie to była: słodka papryka, curry, pieprz, zioła prowansalskie, chili 


Wykonanie:
 Mięsko wkładamy na patelnie doprawiamy i smażymy jakieś 10 minut aż całe ładnie nam się podsmaży. Następnie dodajemy kukurydze, chwile smażymy i dodajemy pastę pomidorową. Dusimy razem, aż nam zgęstnieje. Bajgle kroimy przekrawamy jak kajzerki i górna oraz dolną stronę smarujemy serkiem kanapkowym. Na dolną część układamy nasze mięsko, posypujemy serkiem tartym i nakrywamy górną częścią bułki.
Pieczemy 25 min w 200 stopniach.

Smacznego :)
 
 
 

 
 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję wam za miłe słowa, i rady. Zapraszam ponownie :)

Obserwatorzy

Masz pytania "Napisz do mnie"

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *