Szukaj przepisu

poniedziałek, 12 stycznia 2015

Krem z daktyli

Zdrowsza wersja kremu na kanapki lub np. naleśniki. Nie przepadam za daktylami, ale taka wersja mi odpowiada.


Składniki:
250 g daktyki (bez pestek)
1/2 szklanki mleka 1.5%
3 łyzki odtłuszczonego kakao

Wykonanie:
Daktyle namoczyć w ciepłej wodzie na 4-5 godzin.
Na drugi dzień odsączyć z wody i zmiksować blenderem razem z kakaem i mlekiem. Miksujemy tak długo aż zrobi nam się jednolita masa. Przełożyć do słoiczka i do lodówy. U mnie wyszedł jeden słoiczek.

Smacznego :D

ZAJRZYJ I TU:
"Michałki" domowe
Gorąca czekolada

8 komentarzy:

  1. Ja uwielbiam daktyle. Bardzo często przygotowuję z nich podobne kremy;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jadłam kiedyś i potwierdzam, że jest przepyszny :)

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam, czasem dodaję jeszcze banana :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oj fajny pomysł. Przy następnym razie muszę wyprubować :D

      Usuń
  4. Ciekawa jestem jak smakuje :) Nie jadłam nigdy daktyli nawet :P

    OdpowiedzUsuń
  5. A to dla mnie zupełna nowość, ale koniecznie musze spróbować.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję wam za miłe słowa, i rady. Zapraszam ponownie :)

Masz pytania "Napisz do mnie"

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *