Szukaj przepisu

poniedziałek, 13 października 2014

Kruche czekoladowe pierożki z marmoladą

Czas na ciasteczka :D



Składniki:
(na całą blachę ciasteczek)
1,5 szklanki mąki
jajko
125 g margaryny
pół łyżeczki proszku do pieczenia
łyżeczka cukru waniliowego
3-4 łyżki brązowego cukru
2-3 łyżki kakao

Dodatkowo:
marmolada truskawkowa

Wykonanie:
Mąkę przesiać z proszkiem i cukrem waniliowym, dodać masło i razem posiekać. Następnie dodać brązowy cukier, jajko, kakao i razem wszystko dokładnie zagnieść.
Następnie ciasto można podzielić na 3 mniejsze części i wstawić na jakieś 20 minut do lodówki. Potem każdą cześć rozwałkować na cienko i wykrawać za pomocą szklanki nieduże kółka.
Na każdym krążku kłaść porcje marmolady i  zalepiać jak pierogi.
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni i piec małe cudeńka ok. 15 minut.

Smacznego :D

Można ciastka po upieczeniu obsypać cukrem pudrem, ale ja nie przepadam, więc ubłagałam domowników, aby tego nie robić :).

9 komentarzy:

  1. Jakie słodziutkie! Porywam kilka :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Proszę bardzo. Wyszło tyle, że starczy dla wszystkich :)

      Usuń
  2. Wspaniałe są te pierożki, zachęcająco wyglądają.

    OdpowiedzUsuń
  3. Zapachniało Twoimi ciasteczkami, aż u mnie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo chętnie poczęstuję się takimi ciasteczkami. Wyglądają kusząco :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję wam za miłe słowa, i rady. Zapraszam ponownie :)

Obserwatorzy

Masz pytania "Napisz do mnie"

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *