Bardzo smaczne ciacho. Nie mieliłam soi dokładnie. I smakowało jak by było z orzeszkami. Polecam, przepyszne :)
Składniki:
2 i 1/2 szklanki ugotowanej soi
2 jajka
cukier waniliowy
2 łyżki oleju
4 łyżki jogurtu greckiego
2 łyżki brązowego cukru
łyżeczka proszku
1/2 cytryny (sok)
Wykonanie:
Jajka oddzielić.
Soję zmielić, ale na grubo.
Żółtka rozetrzeć z cukrem. Dodać olej, cukier waniliowy i jogurt.
Piane ubić na sztywno.
Do soi dać żółtka i sok. Wymieszać, następnie dać białka.
Przełożyć całość do silikonowej keksówki.
Piec w 170 stopniach 30 minut, a następnie w 150 stopniach kolejne 30 minut.
Pozostawić do wystudzenia.
Smacznego :)
z chęcią bym spróbowała!
OdpowiedzUsuńCiasto intrygujące. Jestem bardzo ciekawa jak smakuje :)
OdpowiedzUsuńRobimy bardzo często i to na różne sposoby dodając jeszcze cieciorkę. Jest przepyszne i nikt jeszcze sam się nie zorientował, że jest z soi ;)
OdpowiedzUsuńFajny pomysł, jestem ciekawa smaku :)
OdpowiedzUsuńPolecam, naprawdę wart wypróbowania :D
UsuńInteresująca propozycja, tez jestem ciekawa jak smakuje :)
OdpowiedzUsuńNie miałam okazji jeść takiego ciasto, brzmi i wygląda naprawdę intrygująco, ale smacznie :)
OdpowiedzUsuńMożna wykorzystać zwykły jogurt i zamiast oleju masło orzechowe? O opinię proszę również czytelników ��
OdpowiedzUsuń